ELS PERSONATGES POSITlUS DE MARIA TARRAGÓ - IGNASI BLANCH

Entrevista Ignasi Blanch a la Maria Tarragó

Entrevista per el professor i il·lustrador Ignasi Blanch.

La Maria Tarragó ha arribat carregada de bosses plenes d’objectes diversos i curiosos. Portava llibres il·lustrats, nines, fotografies, artesanies i un vestit confeccionats per ella mateixa. Aquesta setmana he esmorzat amb la il·lustradora Maria Tarragó al barri de Gràcia de Barcelona.

La Maria és una il·lustradora molt activa i amb un univers personal molt particular i ple de personatges acolorits. El seu traç és espontani i els seus personatges estan creats des de l’emoció.

El seu univers personal, les seves figures, els objectes i els espais que representa s’apropen als lectors més petits i transmeten un sentiment de positivitat. Aquests se senten totalment identificats amb uns personatges plens de tendresa i força al mateix temps, i amb un gest ple d’ingenuïtat també. Les il·lustracions de la Maria els atreuen per la seva aparent simplicitat i per l'expressivitat dels personatges.

Publica per a diverses editorials i, a més a més, confecciona els seus personatges en forma de ninots de peluix. Jo diria que és incansable i, sobretot, una persona molt generosa, disposada sempre a col·laborar en qualsevol activitat artística i també altruista que li proposis. Viu la seva professió amb la il·lusió de qui comença cada dia de nou. És una dona molt fidel als seus amics, i els acompanya amb la seva conversa ocurrent i amb la seva disposició a ajudar-los sempre!
La recordo al 2007 en el projecte a l’hospital de la Vall d’Hebrón, pintant passadissos i habitacions de l’àrea matern infantil d’aquest hospital.
La Maria tenia temps per pintar a les parets els seus personatges, ajudar i coordinar la feina del companys i també per xerrar i fer companyia a alguns dels nens ingressats.

Va néixer al Priorat i ara resideix a Barcelona amb la seva família. Entrar a casa seva és com endinsar-se a una de les seves il·lustracions. Tot està ple de llibres, carpetes, dibuixos, els instruments musicals els seus dos fills i, sobretot, de molt color!

Des de l’any 2007 visita el Saló del llibre a Montreuil-París. Allí ha pogut conèixer l’obra de molts dels il·lustradors que li han servit com a referència i dels qui ella diu que ha après molt, com Olivier Tallec, Benjamin Chaud, Carl Cneut, Lisbet Zwerger, Kveta Pacovská, i especialment Marc Boutavant.

Esmorzem mirant els llibres i recordant detalls de la seva infantesa i del seu poble al qual torna de tant en tant.

Margalef de Montsant, al Priorat és un poble molt important per a tu, oi?...

< >